Friday, May 11, 2007

Τρώγοντας σε ένα Ιαπωνικό Εστιατόριο.

Πριν 2 βδομάδες είχα την τύχη να βρεθώ σε ένα παραδοσιακό Ιαπωνικό εστιατόριο.
Απο την εμπειρία μου καταθέτω τα εξής.

1) Φροντίζεις να πας και οι κάλτσες σου να ΜΗΝ έχουν τρύπες. Παραδοσιακό Ιαπωνικό εστιατόριο ισούται με κοντό τραπεζάκι και ειδικό "χαλί"

2) Στο τραπέζι υπάρχει ένα καμπανάκι, το οποίο ΔΕΝ είναι διακοσμητικό, από τη στιγμή που θα αποφασίσετε τι θα παραγγείλετε το χτυπάτε και δε περιμένετε σαν χαζοί να έρθουν να σας εξυπηρετήσουν 0=)

3) Πριν φας ανακάλυψε την μαγεία των ξυλακίων. Πέρνα το ένα σαν στυλό στο χέρι σου, κρατώντας το με τα 3 δάκτυλα (όπως μας μάθαιναν να κρατάμε το μολύβι στο δημοτικό). ΜΕΤΑ παίρνεις το δεύτερο ξυλάκι και το περνάς ανάμεσα από τον αντίχειρα και τον δείκτη και το στερεώνεις εκεί, αυτό το ξυλάκι θα είναι η βάση σου, δεν κουνιέται καθόλου, με το άλλο κάνεις τη δουλειά!

4) Αν δεν μπορείς να κάτσεις γονατίζοντας στο μαξιλαράκι στο πάτωμα... Μην το παλεύεις! Δεν είμαστε εκπαιδευμένη για τέτοια οπότε βολέψου όπως μπορείς... Προσωπικά δε κατάφερα να κάτσω γονατισμένος ούτε 5 λεπτά!

5) ΔΕ βάζεις οινόπνευμα στο δικό σου ποτήρι. Αν χρειαστει να σερβίρεις άλλους το κάνεις χωρίς να βάλεις οινόπνευμα στο ποτήρι σου. Περιμένεις να σε σερβίρει ο διπλανός σου και αν σου τελειώσει το ποτό σου περιμένεις να το πάρει χαμπάρι κάποιος άλλος και να σου γεμίσει το ποτήρι. Εμείς δοκιμάσαμε τη μέθοδο του ¬Ακατάπαυστος βήχας = κάποιος να γεμήσει το ποτήρι μου γιατί με ξεχάσατε παλι¬!

6) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΦΑΣ ΡΥΖΙ ΜΕ ΤΑ ΞΥΛΑΚΙΑ! Χα, το μυστήριο λύθηκε! Το μυστικό δεν είναι στα ξυλάκια αλλά στο ρύζι το ίδιο, είναι ειδική ποικιλία ρυζίου και το λένε sticky rice. Στην πραγματικότητα είναι πιο εύκολο να φας αυτό το ρύζι αντι τα περισσότερα άλλα φαγητά.

7) Για όσους δεν έχουν δει Ναρούρο, πριν φάμε λέμε "Ιταντακιμάσου", η καλύτερη μεταφορά στα ελληνικά είναι "Καλή Όρεξη"

8) Πικάντικο φαγητό = πιο πικάντικο από Μεξικάνικο. Προσοχή!

9) Προσωπικά δε μου άρεσε τόσο το ψάρι, το βρήκα σχετικά άγευστο εκτός από το Τεμπουρα ενώ βρήκα εκπληκτικό το κρέας τους.

10) Δεν ήταν ιδιαίτερα ακριβό, πληρώσαμε γύρω στα 20-25 ευρώ το άτομο και φάγαμε καλά. Στο συγκεκριμένο εστιατόριο βέβαια.

11) Μην πιείτε πολύ σακέ... Βαράει στο κεφάλι περισσότερο απο τα περισσότερα ποτά... Αλλά ζητήστε το ζεστό αλλιώς δε καταλαβαίνεις την πραγματική διαφορά του σακέ από άλλα ποτά.

Υγ. Η άλλη συντάκτρια της ιστοσελίδας μας έφυγε για Ιαπωνία! Περιμένουμε να μας στήλει φωτογραφίες και ιστορίες για τη διαμονή της εκεί, θα μείνει γύρω στους 4 μήνες εκεί!

Gambatte Ereni-san!!
(Καλή τύχη/Βάλε τα δυνατάσου Ελένη!)

3 comments:

BushidoCougar said...

Tempura + Nigiri + Sashimi + Yakitori + ζεστό sake = good life! :)
Tofu = bad life :)

Υ.Γ. Ogenkide Ereni-san!, περιμένουμε photos!

Erisadesu said...

Εντάξει. μπορεί να μπεί και η Ereni -chan στην λίστα με τους πιο μισητούς ανθρώπους για την Erisabetsu.

Aeon said...

Χεχε... Δεν έχει δώσει σημεία ζωής ακόμα περιμένουμε να ακούσουμε νέα της...

Αλλά ξέμεινα από βοήθεια για αυτό το blog... Νομίζω ότι θα αρχίσω να ψάχνω γιατί δεν τα προλαβαίνω όλα...

Note: To γεγονός ότι προσπαθώ να φτιάξω και το σενάριο ενός webcomic δε βοηθάει...